Ditt bröd för dagen!

Bröd, finns det något godare? Ett komplement till en god middag, att suga upp den sista såsen med, att börja dagen med, att avsluta dagen med eller som mellis när energin behövs fyllas på. Med ett gott bröd behövs inte så mycket mer.

Våra bagare lägger stor vikt vid att erbjuda goda och nyttiga bröd och frallor varje dag ett hantverk som har gått från bagare till bagare i generationer.

Visste du förresten att bröd är ett av de mest klimatsmarta livsmedel vi har då det knapp blir något svinn av spannmål när mjöl tillverkas, det oftast inte importeras mjöl till brödbakning och att de stora ugnar vi använder för att baka i oftast är väldigt energisnåla. Helt enkelt - förläng jordens bäst-före datum, ät mer bröd! 

Baguette

Baguette är ett klassiskt franskt bröd som passar bra till lunchmacka, till soppan eller att göra vitlöksbröd i ugnen på. 

Innehåller ej laktos

FröLevain

Vårt Frölevain består av vatten, krossad råg, vetemjöl, pumpafrön, solrosfrön, linfrön, honung & salt. 

Hälsofralla

Hälsofrallan innehåller bland annat vetemjöl, solroskärnor, linfrö, vallmofrö & pumpakärnor.

Hålkaka

Hålkakan är en klassiker i vårt sortiment. Den är gjord på
vetemjöl & fiberrikt rågmjöl. På en kaka får du ut 4 rejäla bitar. 

Super-G

Super-G frallan innehåller bland annat vetemjöl, fiberrikt RÅGMJÖL, ananas, havregryn, linfrö, hirsfrö & solrosfrön.

Absolut Fullkorn

Absolut Fullkorn är ett riktigt grovt och kompakt bröd fyllt av goda fröer!

Brödet är bakat på rågmjöl, sirap, rågkärnor,vetemjöl, solroskärnor, linfrön & rågsurdeg. Brödet håller ca 7 dagar från bakdag. 

Tips! Toppa brödskivan med skagenröra, färsk avokado och färsk svartpeppar på. MUMS!

Grand Blanc

Vårt klassika surdegsbröd som har blivit mångas favorit!

Brödet är gjort på vatten, vetemjöl, vetesurdeg,
rågsurdeg, salt och jäst.

Tips! Gnid färsk vitlök över snittytan på brödskivan och stek sen i rikligt med smör. Passar perfekt till skaldjur eller en god pastarätt. 

Långsam och fin

Långsam och fin är bakat med vetemjöl, rågflingor, linfrö, havrekli och
surdeg av vete. Brödet är toppat med havrekärnor, linfrö,
solroskärnor, rågkärnor, veteflingor och vetekärnor.

 

 

Ostis

Ostis innehåller bland annat vetemjöl, ost, & smör. 

Bayersk

Bayersk fralla är en av våra kundfavoriter och innehåller band annat vetemjöl, vatten, fullkornsmjöl av råg, mannagryn av vete och potatisflingor. Den toppas med mannagryn.

 

småfranska

Småfranskan är en klassiker på ljus bröd toppad med vallmofrön. 

Grekiskt lantbröd

Detta luftiga bröd är gjort på bland annat rapsolja, vetemjöl & rågmjöl.

Bagel

Bageln innehåller bland annat vetemjöl, vatten, ljus sirap, olivolja och salt.

TIPS! Dela den på hälften och rosta i brödrosten.
Supergott med en massa smör och ost på! 

 

 

 

Ljus surdegbaguette

Ljus surdegsbaguette passar perfekt att fylla med goda röror till utflykten eller kanske med majonnäs och räkor! 

 

Grov surdegsbaguette

Grov surdegsbaguette passar också väldigt bra till picknickmackan. Kanske med köttbullar eller kyckling?  Den innehåller bland annat vetemjöl, extra fint sammalet rågmjöl fullkornssmjöl av råg, hirsfrö & solrosfrö.

 

 

Tomatciabatta

Tomatciabattan är en större fralla och innehåller bland annat vetemjöl, soltorkad tomat, olivolja, kryddor och durumvetemjöl.

Tekaka

Ljus tekaka innehåller band annat - vetemjöl, vatten, socker och vegetabilisk olja.

Grov tekaka innehåller bland annat vetemjöl, extra fint sammalet rågmjöl, solroskärnor, fiberrikt RÅGMJÖL, fullkornsmjöl av VETE och linfrön. 

Långfranska

Långfranska är en av våra största klassiker bland bröden!
Detta ljusa bröd har bakats i bageriet under många år och är en favorit hos många av våra kunder!

Det är bakat på vetemjöl, jäst, vatten, salt, malt och vegetabiliskt fett.

Källarfranska

Källarfranska är en ljus fralla med vetemjöl, siktat rågmjöl och ÄGG. 
Perfekt för de som vill ha en ljus fralla utan frön eller annat.

Brage

Ett grovt osötat som innehåller råg, vete, solrosfrön & linfrön.
Perfekt bröd till frukosten som passar hela familjen.

33 :-